Vias / Cara

Je kan je wenden tot het CARA voor een rijgeschiktheidsonderzoek wanneer je een mogelijke vermindering van je functionele vaardigheden hebt.

Nu hadden wij natuurlijk al van het CARA gehoord, maar pas vorig jaar wist een dokter ons te vertellen dat bij de officiële diagnose van MS je rijbewijs niet meer geldig is. En dat ik daardoor ook niet met ons Ami-ke mag rijden.

Half oktober(!!) zijn we dan begonnen met het bijeen sprokkelen van informatie voor het dossier.

Vandaag mocht ik dan eindelijk me melden om 8:45 in Kontich (andere kant van de Antwerpse ring)
Na een babbeltje en een paar testen kreeg ik te horen dat ik een rijproef moest doen.

Nog steeds niet helemaal goed wakker, heb ik diep ademgehaald en ben ik met de handgeschakelde auto (zoals op de foto) vertrokken. Voor mijn gevoel heb ik het best goed gedaan, maar er zaten natuurlijk wel schoonheidsfoutjes in mijn rijstijl. Eenmaal terug in het centrum nog wat testjes en de mededeling dat ik niet enkel mijn brommobielrijbewijs krijg, maar mijn volledige rijbewijs terug. Weliswaar met een aantekening dat het niet geldig is voor evenwichtsgevoelige voertuigen.

De uitslag zou ik binnen de twee weken met de post ontvangen en dan mag ik daarmee naar het gemeentehuis…

This entry was posted in MS.

One thought on “Vias / Cara

  1. Supertrots op mijn meiske! Goed gedaan! Nu zien voor hoe lang dat rijbewijs geldig is en wanneer we weer mogen beginnen met het volgende dossier op te laten maken voor het Cara…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *