Bezoek MS-kliniek.

Vandaag hadden we weer een afspraak voor controle in de MS-kliniek te Melsbroek.

We waren redelijk vroeg vertrokken vanwege eventuele files, maar alles ging vlot we waren weer veel te vroeg in Melsbroek.
Hierop besloten we de voorkant van het ziekenhuis eens te zoeken aangezien we tot nu toe altijd via de achterkant binnen gingen.

Zo zou de voorkant er uit moeten zien...

Keurig de bordjes gevolgd, maar we kwamen gewoon weer uit aan de achterkant…

Na aanmelding werden we meteen meegenomen door een verpleegkundige die enkele nieuwe tests af wou nemen.
Allereerst een stap-test, om te zien of en hoe goed/snel je nog kunt lopen. De tweede test was een soort handigheids-test waarbij je pinnetjes in een gatje moest steken. De laatste was een geheugen-test en die is zo moeilijk dat ik het hier niet eens uit kan leggen 🙂
Het goede nieuws is, op alle tests scoorde ik goed.

Daarna kwam het gesprek met de neuroloog en die bevestigde wat wij zelf eigenlijk ook al dachten.
Ik heb een opleving van mijn MS met mogelijk een kleine ontsteking hier of daar, maar geen echte opstoot met nieuw letsel.
Dit is een heel vervelend verschijnsel en kan van een dag tot een paar maanden duren. Cortisone om dit tegen te gaan raadde hij wel af wat op zich wel goed is want wij zijn daar ook niet zo voor te vinden.

Wel zijn mijn zenuwpijnen toegenomen. Meestal is het heel vervelend, maar zeker dragelijk. Sinds kort heb ik echter ook zo’n serieuze pijnen dat het niet uit te houden is. De neuroloog gaat nu met een van mijn andere dokters op zoek naar pijnmedicatie.
Aangezien ik me precies al een wandelende pillendoos voel ging mijn voorkeur uit naar medicatie voor noodgevallen ipv een dagelijkse dosis om de boel onder controle te houden.

We zijn er weer vanaf voor een half jaartje. Dan moeten we terug voor controle en nog eens een MRI laten maken.
Natuurlijk, mocht er in de tussentijd iets zijn, dan kan ik daar ook altijd terecht.

This entry was posted in MS.

2 thoughts on “Bezoek MS-kliniek.

 1. wat slik of gebruik je nu?
  Ik ben ooit van paracetamol caf naar Tramadol gegaan en dan naar de Durogesic (morfine) pleisters. Daar in lagere dosis mee begonnen en al een paar keer opgehoogd.
  Die werken wel, en is misschien deze weg (weet niet wat je dus nu gebruikt) ook een goede?
  Daarbij had ik eerst Lyrica, maar daar was ik zo enorm suf van en kon niet meer uit bed bijna, daarna overgegaan naar Amitriptilyne, die ben ik nu aan het afbouwen om met Neurontin te starten.
  Neurontin (stofnaam=Gabapentine) kun je ook opbouwen en in div. sterkte verkrijgen. Het is eigelijk tegen epileptische aanvallen, maar helpt ook tegen zenuwpijn. Ben dus benieuwd wat dat gaat doen.
  Het is misschien wel eens fijn om met iemand te babbelen die ook zenuwpijn heeft. Soms kom je op ideetjes voor nieuwe medicatie uit te proberen. Ik bezoek vaak de VSN, ben er ook lid van. Vereniging Spierziekte Nederland. Nu is MS dat niet, maar er zal vast ook een stichting van zijn? Zou graag jouw ervaring horen.

 2. Je weet dat ik het ook niet zo voor pillen heb, maar als je zoveel pijn hebt moet je ze toch maar nemen hé. Altijd pijn hebben is zeker niet goed voor je, dan ga je uiteindelijk zwakker worden en dat willen we zeker niet want je bent onze flinke meid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *