Mondmasker memory quilt

Na 52 mondmaskers gemaakt te hebben had ik het wel gehad maar toen kreeg ik de vraag of ik er nog een of twee wou maken met elastiek. In de wijde omtrek geen elastiek meer te koop te vinden dus onder in mijn naaidoos nog een metertje opgesnord en erachter gekomen dat dat niet mijn meest geliefde materiaal is om mee te werken.

Op Facebook had ik al iemand gezien die twee straten verderop mondmaskers verkoopt met elastiek voor slechts een 1.50€. Ik heb haar gecontacteerd om er twee te bestellen en zo zijn we aan de praat geraakt; blijkt dat zij de 1500 maskers voorbij is en nog steeds nieuwe blijft maken!!!

Toen ik vroeg wat ze met haar snij- / knip-overschotten van de maskers doet heb ik zakken vol gekregen aangezien ze er verder toch niets mee doet. Voor mij een uitdaging om van al die stroken en snippers een klein quiltje te maken.

Daarjuist ben ik haar deze “Corona – Covid19 2020 Memory Quilt” gaan brengen. Ze was duidelijk geëmotioneerd toen ze zag dat ik bijna alle lapjes die ik van haar gekregen heb er in kon verwerken. Blij dat ik haar dit heb kunnen geven!
Een (kleine) beloning voor iemand die er ook voor anderen staat, met alles dat haar mondmaskers ondertussen opgebracht hebben is ze er tot op heden in geslaagd om pakketjes klaar te stomen voor vijf gezinnen in Hoevenen die het niet breed hebben.

2 thoughts on “Mondmasker memory quilt

 1. Wat geweldig van die mevrouw. En wat reuze lief van jou dat je voor haar zo’n mooie Memory quilt hebt gemaakt.

 2. O wat is dat toch geweldig om te lezen, dat mensen zo lief met elkaar om gaan.
  En wat geweldig wat je voor heer hebt gemaakt, zo mooi en zo lief.

  Ik was gisteren in de Praxis. stond bij bouten belde even naar huis, kwam er een man aan die gewoon naast mij ging staan waarop ik naar achtere ging.

  Maar ik moest de bout terug hangen die ik niet moest kopen, kon er net bij zonder te dichtbij te komen, zegt die vent, mevrouw wilt u anderhalve meter bij mij vandaan blijven.
  Ik ben snel, weggelopen maar kan me nu toch ook wel een beetje voorstellen dat mensen op de vuist gaan, want ik had ook zin om hem een mep te geven.
  Waarom blijven mensen nu niet lief voor elkaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *