Tele-Net-Niet

Wij zijn fans van Telenet, echt waar. Snel internet, goede diensten, alles wat je maar kan verwachten van een Telecom Provider. Maar toch…

Een drietal jaar geleden verhuisden wij van Zwijndrecht naar Deurne en ongeveer een maand na verhuizing was plots mijn email “verdwenen”. Inloggen op MijnTelenet (waar je accountinstellingen en dergelijke staan) ging niet meer, en mijn paswoord voor e-mail werd gewoon niet meer geaccepteerd. Straffer nog: mensen die naar mij een e-mail stuurden kregen bericht dat mijn adres niet bestond! Onmiddellijk Telenet gebeld, ticket laten aanmaken, allerlei zaken geprobeerd zoals resets van paswoorden en dergelijke om dit in orde te krijgen maar niets lukte. Ze “gingen het onderzoeken”. Bleek ergens een administratieve fout bij de verhuizing te zijn geweest, en binnen de 5 werkdagen zou dit opgelost zijn. Effectief, een vijftal dagen later was de email terug in orde, en kon ik ook terug inloggen… zaak afgehandeld denk je dan… Niet dus!

Een weekje later: exact hetzelfde probleem bij Marleen! Wederom gebeld, wederom zelfde uitleg, wederom zelfde probleem, wederom zelfde oplossing: 5 werkdagen later was alles weer in orde. Je snapt niet hoe zulke zaken kunnen, maar de administratie bij Telenet kan blijkbaar toch nog wel wat verbetering gebruiken.

Nu, drie jaar later dus, verhuizen we nog maar eens, deze keer naar het idyllische Hoevenen, een district van Stabroek. Een viertal weken op voorhand afspraak gemaakt zodat ze zeker iemand konden langs sturen. Zogenaamde “doe-het-zelf”-installaties vertrouw ik niet, niet vanwege mijn eigen mogelijke onkunde maar eerder vanwege “wat als er iets niet in orde geraakt”. En dat was maar weer goed ook. Technieker stond op tijd aan de deur, verving de perfect werkende modem door een nieuwer model en… die werkte niet. Na wat vervanging van kabels zelf maar de suggestie gedaan dat het misschien aan die modem zou kunnen liggen die constant maar lag te heropstarten en stel je voor: de klant had gelijk! Weer een nieuwe modem ge?nstalleerd maar de technieker kon echter niet meer blijven want die moest naar de volgende klant en ze gingen me binnen het uur opbellen van bij Telenet om de installatie verder af te werken… en dat geloofden we direct!

2,5 uur later zelf maar naar Telenet gebeld, kreeg ik een vriendelijke helpdeskmedewerkster aan de lijn die wat navraag ging doen en me even later kon melden dat de betrokken dienst ermee bezig was en ik binnen anderhalf uur een sms zou ontvangen wanneer ze klaar waren. Twee uur later inderdaad een sms: de modem was online en we zouden terug moeten kunnen surfen. Inderdaad, internet, digitale TV en Wi-Fi werkten terug! Detail: telefoon en e-mail werkten nog steeds niet… Weer naar Telenet gebeld, en deze keer kreeg ik een Nederlandse helpdeskmedewerkster aan de lijn die ivm de telefoon niet onmiddellijk kon helpen maar voor de email me wist te zeggen dat dit waarschijnlijk aan mijn programma lag… waar ik niets aan had veranderd! Dit nog maar eens uitgelegd en toen kwam het heldere licht op het idee dat ik de modem maar eens moest heropstarten! Ik zei nog dat me dit raar leek aangezien dit niet echt te maken heeft met instellingen van accounts, maar ze wilde van geen wijken weten: die modem moest en zou heropgestart worden! Dus dan doen we dat maar he… en dus geen internet noch Wi-Fi meer… mijn vrees dat de configuratie op de modem niet bewaard was bleek correct… Het duidelijk met telecom bekende meisje van de helpdesk wist me plots te melden dat ze in het systeem zag dat de “installatie” nog niet afgerond was en dat ik nog maar een paar uurtjes moest wachten totdat dit het geval zou zijn. Hoe lang dit nog kon duren kon ze echter niet zeggen… Later die avond nog maar eens gebeld om een stand van zaken te krijgen maar meer dan “ze zijn ermee bezig meneer” kon er blijkbaar niet meer af. De volgende dag zou soelaas brengen.

De volgende ochtend kwam er een SMS-berichtje binnen van Telenet dat onze modem terug in orde was en jawel hoor: terug internet en Wi-Fi! Telefoon en email waren echter nog steeds zo dood als een pier. Dus terug naar Telenet gebeld, wederom hele verhaal gedaan en deze keer ging men terug een technieker sturen. Die zou dan binnen een week langs komen! Na wat aandringen kregen we te horen dat dat een provisorische datum was en dat het “waarschijnlijk” sneller zou zijn omdat het over een mislukte installatie ging. En effectief, twee dagen later stond dezelfde installateur van de eerste keer wederom op onze stoep. Wat gemorrel aan kabels en de telefoon deed het weer! Nu enkel nog dat irritante probleem met onze email… maar daar kon hij spijtig genoeg niet mee helpen, dat moest men bij de technische dienst van Telenet in orde brengen en dat kon wel tot 5 WERK-dagen duren! Dus nog maar eens gebeld, nog maar eens verhaal gedaan en deze keer een intelligent iemand aan de lijn gekregen die dit probleem blijkbaar al eens eerder had meegemaakt (net zoals wij dus!); kwartiertje on hold terwijl ze belde met de technische dienst en stel je voor: ik kon terug inloggen en mails checken! En nog beter: Marleen ook!!!

Al bij al is dus alles binnen een week in orde geraakt, maar dat je dus op drie jaar tijd 2 keer HETZELFDE probleem voor krijgt bij een verhuizing is toch niet te geloven eigenlijk. Alsof men bij Telenet intern geen verbeteringen doorvoert en daardoor klanten dezelfde problemen keer op keer door kunnen maken. Wat was dat verhaal ook alweer over die ezel en die steen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *