Dermatoloog

Al zolang ik weet heb ik last van acne en sinds een tijdje last van zware onderhuidse ontstekingen. Op 35 heb je denk je dan toch al van alles geprobeerd en leg je je er maar bij neer. Totdat ik in maart ergens in de MS-kliniek was en de neuroloog mij vertelden dat die onderhuidse schijven de drempel voor een MS-opstoot kunnen verlagen en dat ik misschien toch nog eens een dermatoloog moest opzoeken.

Vorige week had ik dan eindelijk een afspraak bij een zeer vriendelijke dermatologe hier Zwijndrecht. Ze zag meteen dat de vorm van huidproblemen, met name in gezicht en hals, vrij ernstig en chronisch waren dus heeft ze een antibiotica-kuur die speciaal op de huid in werkt en een cr?me die langzaam mijn bovenhuid laat afschilferen met als doel een mooie gave huid.

Nu na 1 week merk ik het verschil al. Er zijn nagenoeg geen nieuwe ontstekingen bijgekomen en de “putten” in mijn gezicht lijken minder diep. Andere mensen zien het nog niet zo, maar het geeft goede moed om zo snel al iets van resultaat te ondervinden.
Die cr?me is toch wel wat vervelend. Om de andere dag moet ik een dun laagje aanbrengen en de eerste twee keer merkte ik er niet zoveel van, maar nu prikt en kriebelt dat echt. Als je ‘s morgens uit gewoonte een beetje parfum in je nek sprayt dan zit je bijna tegen het plafond van de pijn. (Zo zullen mannen zich dus voelen met aftershave na het scheren???… 🙂 ) Ook wel grappig, men vindt dat ik nu zo’n “gezond” kleurtje in mijn gezicht heb 🙂

One thought on “Dermatoloog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *