Genesis – Karin Slaughter

Genesis - Karin Slaughter Ongeveer een jaar geleden kreeg ik van mijn vader een boek van Karin Slaughter.
Dat boek heb ik in ??n ruk uitgelezen en sindsdien is zij ??n van mijn favoriete schrijvers.

Onlangs heb ik haar laatste boek “Genesis” gelezen.
Het las weer vlotjes, alhoewel ik het idee had dat de vertaler wat problemen had met het vinden van de juiste woorden / uitdrukkingen, en daardoor kan je af en toe wat in de war raken.

Na de gruweldaad die haar leven in Grant County totaal heeft verwoest, is Sara Linton naar Atlanta gevlucht. Ze is een nieuw leven begonnen en werkt in een ziekenhuis, waar op een dag een zwaar mishandelde vrouw met spoed wordt binnengebracht. Sara raakt in de ban van deze mysterieuze vrouw en gaat op onderzoek uit. Daarbij kruist ze het pad van Will Trent en Faith Mitchell die op de zaak zijn gezet. Ze vinden in de bossen rond Atlanta een ondergrondse martelkamer, die alle gruwelijkheden overtreft. Als er nog een vrouw verdwijnt, lijkt slechts een ding zeker, de martelaar geeft zich niet snel gewonnen?

In haar voorgaande boeken heeft ze diverse hoofdpersonages waarvan er twee elkaar in dit verhaal tegenkomen. Vooral leuk is als je de voorgaande verhalen kent.

Wat voor mij persoonlijk wel jammer was: ik mis kennelijk ??n voorgaand boek van Karin Slaughter en daarin gaat een hoofdpersonage dood. In dit verhaal wordt iets te veel onthuld over de manier waarop en wanneer enzo, dus dat boek hoef ik niet meer te kopen.

Al bij al zou ik dit boek een 75% geven.
– Het verhaal steekt goed in elkaar.
– Leest lekker vlot.
– Toffe aanvulling op haar andere boeken.
– Een echte thriller.

2 thoughts on “Genesis – Karin Slaughter

Comments are closed.