We gaan verhuizen…

Op 11 januari had ik een post gedaan dat we zouden gaan verhuizen (). Daarna werd het echter voor vele mensen mogelijk “verdacht” stil op mijn website en diverse sociale media.

Het eerste koppel dat naar ons huis kwam kijken deed meteen een bod en daar zijn we uiteindelijk ook mee in zee gegaan maar tot we “zekerheid” hadden dat we het echt aan hen konden verkopen hebben we nog vele ander mensen over de vloer gehad (nieuwsgierige buren, pottenkijkers maar ook andere echt ge?nteresseerden).

Op 11 februari hebben we de verkoopbelofte officieel gemaakt door een compromis te gaan tekenen bij de notaris. Wij postten daarna enthousiast dat ons huis verkocht was, maar twee dagen later kregen we telefoon dat de hypotheek-makelares van de kopers een foutje had gemaakt en dat ze toch geen lening konden krijgen. Lang verhaal kort: Valentijnsdag was lichtelijk om zeep maar kort daarna belden ze om te melden dat ze die madam onder druk hadden gezet en alles in orde was geraakt.

Op 1 april (nee, geen grapje) is ons huis officieel verkocht met de overeenkomst dat wij nog drie maanden in ons huis mogen blijven wonen zodat we de tijd zouden hebben om de aankoop van het appartement te finaliseren en te verhuizen.

sfeerindruk01

Wat een administratie komt daar bij kijken!
Al die financi?le en notari?le instellingen gaan er vanuit dat je weet waar je mee bezig bent, als in: je moet maar raden welk attest, papiertje, formuliertje je wanneer waar moet bijhebben voor wie. Dit had als gevolg dat wij beiden langs links en rechts moesten beginnen met mensen en instanties in gang te zetten om alles op tijd rond te krijgen

Onze streefdatum is echter gehaald, nu woensdag wordt de aankoop afgerond en krijgen we de sleutels van het appartement zodat we kunnen beginnen met de volgende crazy marathon van verhuizen en diverse bergen papieren administratie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *