Voetbal

Gisteren was er de kwartfinale van de Wereldbeker, Brazili? – Belgi?, en dat leek ons de unieke gelegenheid om samen met de tofste buren te supporteren.
Nu heb ik zelf niet zo heel veel met deze sport, maar wel het gebeuren errond en de commentaren (❤️ Mulder 😀) dus laat ik Sjoe aan het woord omtrent deze match.

Er was eens… een ploeg voetballers uit Belgi? die in de halve finale geraakte van de Wereldbeker Voetbal. Het jaar: 1986. Eeuwige roem werd hen bedeeld, maar sindsdien werd er geen vervolg gebreid op dit succes. Tot nu. Met Hazard, Debruyne, Kompany, Lukaku, Vertonghen, Fellaini, ? en natuurlijk onze keeper Thibaut Courtois die een wereldwedstrijd speelde, werd het onmogelijk gedachte bereikt: bye bye Neymar, bye bye Brazili?. De spanning was om te snijden maar de ontlading bij de supporters (ook hier thuis) des te meer:

Na de eerste helft kwam Brazili? nog furieuzer op het veld dan normaal, maar met zijn allen (en enkele naderhand gezien slimme wissels van de trainer) is Belgi? erin geslaagd om de gedoodverfde favoriet van het WK naar huis te spelen. Met zijn allen, net zoals hier thuis: met meer is fun, en dat was gisterenavond dan ook duidelijk te merken. Terwijl onze Duivels al lang (denk ik) naar hun bedje waren werd er nog leuk nagekeuveld. Zo moet het zijn! Supervoetbal, met superatmosfeer, met superburen, allemaal tezamen. En nu op naar de volgende wedstrijd: Frankrijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *