Vijver-moeras

Al een tijdje stroomde het water niet echt vlot meer langs onze waterval naar de vijver. Dus… als complete “nit-wits” gaan zoeken waar dat aan zou kunnen liggen.

De pomp trok niet meer genoeg water aan dus dachten we dat deze misschien kapot was maar als we de ton vulden met water liep de waterval als een tierelier, dus misschien iets met het moeras??…

Dan maar een professional erbij gehaald en die wist te zeggen dat ons moeras, dat dient als natuurlijke filter, verzadigd was. We moesten maar proberen om met een schep wat om te woelen en ander het moeras laten vervangen. Dat woelen hielp heel eventjes een heel klein beetje, dus pomp uit (zodat die niet kapot zou gaan vanwege te weinig water) en besloten na veel plussen en minnen om een nieuw moeras te laten leggen. We zijn immers verantwoordelijk voor meer dan 200 vissen dus tjaa..

Gisteren stonden de mannen van ‘t Lelieblad uit Kalmthout er en die hebben bijna anderhalf uur aan het schuppen geweest om met behulp van een mega-stofzuiger-vrachtwagen de boel te ruimen. Zoals je ziet is het moeras vrij diep, wat ook verklaart waarom dat wij weinig succes boekten met een beetje woelen.

Op nog een paar uur hebben de mannen het moeras weer helemaal in orde gebracht en alles netjes opgekuist 🙂
We hebben nog wel even geduld moeten hebben eer onze vijver terug goed gevuld was met water en we de pomp terug op konden zetten (en bacteriën toevoegen) maar nu klatert het weer al vanouds en wij zijn helemaal blij !!

One thought on “Vijver-moeras

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *