K*t – zooi…

Vorige week ging ik de meterstand van de elektriciteit opnemen en kwam er zo achter dat onze nachtmeter niet werkte.
Geen probleem, vijf telefoontjes later had ik een afspraak voor vandaag. Super vriendelijke en vrolijke gast van Eandis begon uit te leggen wat het kon zijn en adviseerde om de computer even uit te zetten, want hij moest een nieuwe meter plaatsen en daarvoor moest de stroom er af.

En daar ging het mis,… letterlijk!!!
Het alarm ging af en maakte hels overweldigend lawaai. De code stond natuurlijk in een documentje op mijn PC.
Toen bedacht ik me om even naar “Sjoe” te bellen of hij de code nog wist, krijg ik te horen dat BASE onze lijnen heeft afgesloten wegen “wanbetaling” (We zijn nog maar 7 maanden bezig om die domicili?ring in orde te brengen)

Bijna in totale paniek besloot ik dan maar de vorige eigenaars te bellen voor advies, (waarvoor de stroom weer opgezet moest worden) die gaven mogelijke “paniek-codes” en zouden later nog terug bellen als ze iets meer wisten.

grrr

Het alarm stopte en dankzij die toffe technieker kreeg ik mijn “cool” weer even terug.
Tussen een stapel aktes en andere notari?le ellende kwam ik een afschrift van de installateur tegen, drie telefoontjes later ging iemand mij terug bellen.
Terwijl we daar op stonden te wachten opperde ik al het idee om een hamer te gaan halen en dat het hele spel aan gort mocht.

Op advies van de installateur heeft de nog steeds vriendelijke technieker wat draadjes doorgeknipt en konden de werken hervat worden.

grrr02

Toen belde de vorige eigenaars op dat ze de naam van de installateur gevonden hadden. Al stamelend excuserend voor het ongemak en dank voor hun reactie heb ik hun de situatie uit proberen te leggen. Denk dat dat niet zo goed gelukt is…

Eens alles achter de rug met de vaste telefoon naar “Sjoe’ gebeld om in tranen uit te barsten tijdens mijn verhaal.
“Sjoe” aka Stephan is mijn held ? !!! Hij kan mij van op afstand kalmeren en nu zit ik dit dus te typen…

De volgende breakdown was het bellen met Base. Daar ga ik even proberen niet over na te denken, dat is voor een volgende keer…

One thought on “K*t – zooi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *