Keukenwerken – Deel 2

Vanochtend om 5u wakker want om 6u30 gingen ze de keuken komen leveren. Zoals altijd moet er wel iets misgaan, bij deze dus:
– 2 dampkappen geleverd in plaats van 1 (zitten we nog niet zo mee)
– Keuken die plots 5 cm verder van de muur geplaatst moest worden vanwege tegelvloer die niet ver genoeg doorloopt waardoor ook het blad 5 cm groter zal moeten worden
– Water dat voor heel het gebouw afgesloten moest worden want dat kan blijkbaar niet per appartement
– Uur wachten op de technieker voor het water want dat mag je niet zelf doen (al chance dat ze nog wilden komen)
– Stuk muur afkappen want de originele waterleiding was destijds nogal amateuristisch aangelegd
– Tijdelijk blad is MDF, op zich geen probleem behalve dat dat niet sterk genoeg is om onze nieuwe wasbak onder te plaatsen (kans op schade)
– Aangezien nieuwe kraan niet op de spoelbak gemonteerd wordt maar op het blad, kan ook dit gemonteerd worden. Conclusie: tijdelijk geen water in de keuken… totdat het uiteindelijke blad er ligt.

Allez, alles afgewerkt en afgekit en waar de installateur verwacht had tussen 14 en 15u klaar te zijn kon hij uiteindelijk rond 19u vertrekken met onderstaand resultaat:

keuken04

Na even te zijn gaan eten, alles wat beter nagekeken en hopla, nog wat foutjes gevonden:
– De plinten boven en onder zijn niet dezelfde kleur (alles moest 1 kleur zijn, blijkbaar zijn 2 verschillende kleuren geleverd)
– De besteklade van de vaatwasser is achterstevoren gemonteerd dus ook afwassen is geen optie
– Stopcontacten zijn tijdelijk teruggeplaatst (tot achterwand gemonteerd wordt… wat bij plaatsing van blad is) maar 1 ervan is ondertussen alweer losgekomen dus loshangende stroomdraadjes!

Volgend stadium:
– volgende week komen ze alles opmeten voor het definitieve blad, en dan afhankelijk van hoe snel ze kunnen leveren nog net voor of net na het bouwverlof dat het uiteindelijke blad gemonteerd zal worden. Dan worden ook de wasbak en de kraan geplaatst, en zullen de plinten hopelijk ook gecorrigeerd worden. En de besteklade van de vaatwasser correct gemonteerd natuurlijk, net zoals de stopcontacten en de achterwand…

We zullen blij zijn als alles klaar is en in definitieve staat zal het wel mooi zijn maar we snappen echt niet dat er mensen zijn die elke 5 a 10 jaar een nieuwe keuken plaatsen… de horror! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *