Keukenpraat

Aangezien de keuken in ons appartement in een toch wel veel belabberdere staat is dan we dachten bij aankoop, waren we al een tijdje aan het denken om deze als eerste aan te pakken bij eventuele aanpassingen.

Na een 3 uur durend gesprek bij DSM (we gingen “even rondkijken”) waren we er al onmiddellijk over uit bij welke winkel we absoluut niet zouden bestellen, maar we waren w?l een heel pak wijzer geworden over keukens en waar op te letten bij een gesprek. Ook was duidelijk dat we eerst maar eens wat winkels gingen bekijken voor een eerste selectie, om vervolgens met een drietal verder te gaan voor finale keuze. Mensen die onze gewoontes kennen kunnen op dit punt waarschijnlijk al wel raden dat onze “goede intenties” niet lang duurden.

Dovy, Keukenmax, Ilwa, Grando, Bruynzeel, en – omdat men bij Grando deze ook op hetzelfde niveau genoemd had – Het Keukenhuis stonden allemaal op het lijstje van af te lopen zaken. Na een maandje rondlopen hadden we enkel nog Het Keukenhuis en Bruynzeel te doen, en de zin om eigenlijk nog verder te kijken was eigenlijk al wel voorbij. Toch maar even doorgezet en nog langs Het Keukenhuis gepasseerd… chance!

De verkoper had tijd, liet ons rustig rondkijken en overleggen, en gaf een zeer uitgebreide uitleg wanneer we ernaar vroegen. Perfect zoals het hoort! Aangezien we nu toch bezig waren ook maar even een prijsschatting gevraagd en jawel hoor, vanwege een “speciale actie” kregen we een goede prijs! Nu kennen we dat ondertussen allemaal wel, al die winkels hebben “tijdelijke acties” die niet zo tijdelijk zijn, maar toch… De kwaliteit lijkt tiptop, de service in de winkel was top en dan maar besteld! Binnen de week zouden we een uitgetekend plan krijgen en zou er een afspraak gemaakt worden voor opmetingen alsook een offerte voor afbraak en afvoer van de huidige keuken.

Een week later begonnen we ons vragen te stellen over wanneer men ons de plannen zou bezorgen toen plots de telefoon ging: Het Keukenhuis om afspraak te maken voor de opmetingen! Alsof ze onze gedachten konden lezen! Nog even vermeld dat we plannen verwachtten en ook nog niets gehoord hadden omtrent wanneer de persoon voor de afbraak contact ging opnemen en de mevrouw van Het Keukenhuis zei dat ze onmiddellijk contact ging opnemen met de verkoper en ons terug ging laten contacteren… Dat onmiddellijk kan je letterlijk nemen want nog geen 3 minuten later werden we teruggebeld met alle info en dat de plannen op de post zaten en vrijdag of maandag zouden arriveren. Het is maandag en ziedaar, de tekening van onze toekomstige keuken:

keuken01

Als er 1 ding gezegd kan worden is wel dat de dienstverlening tot op dit moment zonder twijfel uitstekend te noemen is!

3 thoughts on “Keukenpraat

  1. Succes met de keuken, wij weten wat het is we hebben het net zelf achter de rug.
    Alleen deden wij het allemaal zelf, Tim samen met mijn broer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *