Dierentuin Hoevenen

Daar zit je dan, in een appartement in Deurne met twee katten (een derde recentelijk spijtig genoeg overleden) en krijg je het idee: “ik vind het hier niet alles en bol het af!”.

Enkele maanden later zie je een leuk huis met toffe tuin en… een vijver! Nooit over nagedacht, nooit echt gewild, maar het huis spreekt je wel aan en die vijver neem je er dan maar bij. Paar katten, wat visjes, kan geen kwaad h??

Eens verhuisd en de zaken min of meer op orde krijg je door dat zo’n vijver toch ook wel wat onderhoud nodig heeft dus langs de winkel, spulletjes kopen, om de zoveel dagen uitsproeien en ziedaar: de 2 Steurs zitten vlot te zwemmen en die goudwindes blijken tijdens de winter toch wel wat actief geweest te zijn: bij het tellen van de goudkleurige vissen stop je er maar mee want je zit al over de 100 stuks en dan heb je nog de zwarte alsook de meerkleurige vissen!

Ondertussen merk je dat rondom de tuin nogal veel vogeltjes zitten, gaande van duiven over merels en eksters naar roodborstjes en zelfs… een megalomane reiger!

Je denkt dan dat je het toch zo ongeveer wel gehad zal hebben. Ok, de buurman heeft kippen en af en toe bedenkt er een dat het bij jullie toch ook wel leuk is en besluit over de omheining te wippen (stel je voor: Stephan en Marleen die achter een kip zitten te crossen om deze terug over de omheining te krijgen. Ja, het is inderdaad een grappig zicht!) maar wat kan er verder dan nog gebeuren?

Ja hoor… sinds twee dagen NOG meer bezoek! Twee eenden hebben het idee gekregen dat ons nieuwe plekje toch wel een schitterend liefdesnestje is (hadden wij ook al bedacht!) en hebben al uitgebreid van de vijver gebruik gemaakt. Immers: wie wil er nu geen zwembad, golfslagbad ?n jacuzzi (in eendentermen voor de vijver)?Welkom in onze dierentuin! En ja, de eenden hebben al seks gehad in het diepste gedeelte van de vijver… maar die beelden vonden we niet geschikt voor publiek 😉

2 thoughts on “Dierentuin Hoevenen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *