De post.

Eigenlijk durf ik dit stukje niet te schrijven want ik heb last van “conspiracy theories” als het over overheidsbedrijven gaat.
Als er iemand dit leest krijg ik misschien nooit geen post meer, vind ik ineens een drol tussen de reclame of wordt onze brievenbus geconfisqueerd.

We krijgen dus al jaren post voor iedereen die in ongeveer een straal van een kilometer ook op nummer 26 woont, voor de buren en zelfs voor de vorige bewoners die hier al 10 jaar niet meer wonen.
Met de buren hebben we goed contact dus als we die toevallig tegenkomen zeggen we dat we nog post voor ze hebben en verder ben ik heel erg braaf en steek het terug in de brievenbus, soms met een aantekening erbij en dan ga ik ervan uit dat het nu wel op de juiste plek aan komt.

Gisteren kreeg ik ineens telefoon van het Ziekenfonds (nog zo’n organisatie die je niet boos wil maken)
“Spreek ik met Mevrouw Marleen?”
“euhm… ja”
“Ben uw verhuisd?”
“Voor zover ik weet niet”
“Mag ik nog eens uw adres?
“euhm… huppeldeplup straat 26, Zwijndrecht.”
“Ja, dat hebben wij hier ook”
“euhm… ok”
“Het zit namelijk zo dat wij u die gevraagde brief hebben willen opsturen, maar we hebben hem teruggekregen met de mededeling dat de geadresseerde niet woont op dit adres”
“Dat verklaart waarom we de laatste tijd zo verdacht weinig post krijgen!”
“Zal ik het opnieuw opsturen?”
“Ja liefst wel (want ik mag het van hun niet op komen halen en ik heb die papieren nodig)”
“Dan doe ik de originele envelop erbij en dan kun je er misschien wat van zeggen tegen de post??”
“Ja dank u wel”

Ik stel voor dat ze er een vliegtuigje van vouwen en wachten tot de wind goed staat. Dan heb ik het eerder dan met de post want vandaag zat het nog niet in mijn bus.

De Post is nu (al een tijdje) de bpost geworden en ik weet waarom! Je hebt A-films en B-films, de eerste is goed, de tweede kan je verrassen maar meestal niet. Waarom hebben ze het niet meteen de Z-post genoemd?

3 thoughts on “De post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *