Cafe “The Joker”

Zoals sommigen onder jullie ondertussen wel weten vond ik de eerste DVD van Xander De Rycke zo goed dat ik ook zijn boek gekocht heb. Ondertussen ben ik dus al even bezig in dit boek en gisterenavond kwam ik aan bij hoofdstuk 10 waar hij iets vertelt over Cafe The Joker in Antwerpen. Snel even de Ipad erbij genomen om hun website op te zoeken, en wat zag ik? Zondag 12 Augustus optreden van Bert Gabri?ls (Zonde van de Zendtijd) en… Xander De Rycke!

Zoals je kan verwachten ging ik dus zeer subtiel te werk om Stephan ertoe te krijgen om mee naar The Joker te gaan (lees: “Shoe, komaan, we moeten vertrekken naar The Joker, Xander komt optreden!!!!)”. En zoals je eveneens kan verwachten keek Stephan me aan met zo’n blik alsof ik nog maar eens een kortstondige episode van ontoerekeningsvatbaarheid doorging.

“What the fuck is The Joker en om wa uur begint da spel?”. Ge ziet het hem zo zeggen, niet?

Anyway, Stephan dus het boek van Xander in zijn pollen geduwd en hem de passage laten lezen over The Joker, wat dus duidelijk een bruin cafe is. Ondertussen hadden we nog slechts een vijtiental minuten om naar het centrum van Antwerpen te geraken als we op tijd wilden zijn, maar mijn shoeke wou dan toch een “efforreke” doen. Snel in de auto gesprongen, in sneltempo de Kennedy door en op GPS naar de Kleine Markt gereden om daar nog maar eens te merken dat parkeerplaats vinden in Antwerpen niet altijd even gemakkelijk is. Drie maal rond de Oudaan gebold, maar net toen we het wilden gaan opgeven omdat we zowiezo te laat zouden zijn vonden we dan toch een plaatsje nabij de Meir.

Een korte wandeling later kwamen we dan aan bij The Joker, en dat slechts een tiental minuten “te laat”. Bert Gabri?ls was bezig aan een tryout voor zijn volgende show toen we binnenkwamen en de sfeer zat er al goed in, maar het was totaal geen probleem om de draad op te pikken en nog geen vijf minuten later zaten wij voluit mee te lachen met de ridicuulste stoten omtrent verbouwingen die je je kan bedenken.

Na Bert was er een tien minuten pauze waarna eigenaar Fokke nog even een dwerg (William) er even doorsleurde om dan het podium te geven aan de man waarvoor we gekomen waren: Xander De Rycke! Hij deed een 45 minuten tryout voor zijn nieuwe show en we waren al gewaarschuwd op voorhand: het stuk over friet is schitterend! Op het einde werd nog even duidelijk gemaakt dat Frituur Number 1 terug open is, maar dat vonden we toch wel wat t? ver om te wandelen.

Na afloop stonden we nog even buiten een sigaretje te roken toen Xander zelf ook naar buiten kwam. Hij had het net in zijn optreden gehad over fans die dan na een show naar hem toe komen en dan zeggen “ik ben fan van u” om dan stil te vallen, maar dat hield me niet tegen en ben gewoon naar hem toe gestapt en begonnen babbelen. Stephan schaamde zich dood (wat hij ook tegenover Xander toegaf) maar ik vond het geweldig om een babbeltje met hem te kunnen maken en het viel me vooral op hoe sympathiek hij wel is. Hij zal in zichzelf wel denken “wat een raar wijf” of “weer een onnozele fan”, maar ik heb toch mijn eerste BV ontmoet en aangesproken 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *