Blauwe lijn bellen als…

Als je voor de derde keer overrompeld wordt door “charmante” (not) mannen….
Wij wonen op het eerste verdiep en zoals wel vaker zit ik op mijn terras een beetje van het zonnetje te genieten en een spelletje op mijn GSM te spelen.

Ineens staat er een man beneden te vragen om mijn aandacht, vanuit mijn ooghoek zie ik dat ik hem niet ken en probeer hem te negeren.
Op den duur maar gevraagd of alles ok? was en of hij hulp nodig had (allemaal in het “Engels”)
Hij wou even binnen komen in mijn huis of ik de deur (van de kolom van ons deel van dit appartementsblok) open kon doen. Een antwoord als “Mijn man is aan het slapen” maakte geen indruk
Na meerdere keren nee gezegd te hebben maar gewoon naar binnen gegaan. Hij heeft nog even getreuzeld en is toen door gegaan

blauwe lijn2Geen idee wat ik er verder mee moest aanvangen, maar op advies na een vorige keer naar de blauwe lijn gebeld.
Een heel vriendelijk meisje nam alle details op en zou een patrouille wagen hierheen sturen om te kijken of ze hem nog zagen.

Nog geen tien minuten later stond er hier een combi met twee knappe gasten die heel vriendelijk vroegen om nogmaals de beschrijving te vertellen.
Ze zeiden dat ik er in ieder geval goed aan gedaan heb om ze niet binnen te laten.
Ook hebben ze mij nog eens op het hart gedrukt zulke dingen echt te melden.

One thought on “Blauwe lijn bellen als…

  1. Zo dat is niet mis zeg, wie weet wat die vent van plan was, ik kijk wel eens opsporing verzocht en je leest het ook vaak in de krant, er zijn nogal wat woning overvallen.
    Tegenwoordig kun je al niet meer open doen voor meisjes, die hebben laatst ook al een oude dame overvallen in haar eigen woning, die dame doet open omdat ze dacht dat de meisjes voor een collecte kwamen.
    Goed gehandeld heb je hoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *