Blankenberge

We wisten dat papa en mama Persoons gisteren op hun terugweg van hun vakantie met de zeilboot rond vier uur zouden aanmeren in Blankenberge en wij zijn daar dus naar toe gereden.

Wij waren iets te vroeg, zij een tikkeltje later dan gepland, dus zijn we heerlijk in het zonnetje op de dijk gaan zitten zodat we alle aankomende boten in de gaten konden houden…

aankomst in de haven

Met een boot “parkeren” is niet zo simpel als met een auto, maar het is prachtig om te zien hoe wendbaar zo’n schip toch is en al redelijk gauw lag het op zijn plek.
Terwijl iedereen druk in de weer was de laatste knopen te leggen, de zeilen in hun hoes te steken en nog wat andere bijkomende zaken, heb ik heerlijk op het achterste afstapje gezeten met mijn gezicht in de zon en mijn voeten in het heerlijk koele water.

Daarna nog zijn we met z’n vieren in de kuip gaan zitten en lekker bijgebabbeld over hun zeeavonturen. Ze zijn nog nooit eerder zo lang met de boot onderweg geweest.
Terwijl wij hier hebben zitten puffen met temperaturen tegen de 30 graden, hebben zij spijtig genoeg vooral wolken, wind en een enkele regenbui gezien.

uitzicht op zee vanaf de boulevard.

We werden getrakteerd op een etentje in een lief pitoresk bistrootje. Het eten was heerlijk en naar goede Belgische gewoonte net iets teveel 🙂 .
Om alles wat te laten zakken hebben we een wandeling gemaakt over de boulevard in Blankenberge totdat we een etablissement tegenkwamen waar we een dessertje konden vinden.
Thee, ijs, aarbeien, chocolade, je kunt het je wel voorstellen!

Terwijl de zon onderging zijn we teruggewandeld naar onze auto en hebben we afscheid genomen.

zonsondergang

Echt een dagje vakantie! Hopelijk kunnen we dat gauw nog eens overdoen 😉

2 thoughts on “Blankenberge

  1. Het was een h??l aangename verrassing jullie te zien toen we binnen kwamen in de haven. Je foto’s zijn prachtig en reflecteren de sfeer van de namiddag en avond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *