A Prior

Prior Plakker Zo’n 10 jaar geleden was het postzegelsysteem erg simpel.
Je had zegels voor binnenland en zegels voor buitenland (wel apart voor binnen Europa en buiten Europa.)

Algauw bedachten ze om Prior-zegels in te voeren. Als je deze voor 17:00 uur op je brief zou plakken zou deze gegarandeerd next businessday arriveren op zijn bestemming. Wij dachten tot dan toe dat de post hier zowieso naar streefde, maar soit. Het bleek niet uit te maken of je de prior of de non prior zegel gebruikte. Wat ergens logisch is, ze gaan bij het sorteercentrum niet elke postzegel apart bekijken en dan een poststuk met een non priorzegel achterhouden “haha, die komt een dagje later aan”

De post zelf had dit ook al snel door dus werd het hele prior-gedoe afgeschaft, als in,… de priorzegel bleef.
Was dit misschien een PR-stunt om een enkele postzegel zo snel zo veel op te laten slaan?

Afin, sinds enige tijd heb je diverse zegels voor binnenland en diverse zegels voor buitenland (apart binnen Europa en buiten Europa) met daaraan een randje “A Prior”:

postzegels van dit moment..

Weer was de rust teruggekeerd op een paar keer opslag van de zegel na, tot recent…
Je moet nu op al je poststukken een prior-plakker plakken! Ook als er al een randje aan je postzegel zit.

Dus je gaat naar de post, krijgt uitdrukkelijk te horen dat er naar Duitsland ook echt een prior-plakker geplakt moet worden waarop er demonstratief een blauwe king-size-sticker over de tekst wordt geplakt.
Dan bestel je zo’n 50 postzegels voor postverkeer naar het buitenland en vraag je er natuurlijk prior-plakkers bij, waarop je een armzalig velletje met 13 stickertjes krijgt (die 14e had ze gebruikt voor de kaart naar Duitsland.)
Lichtelijk vertwijfeld vraag je om nog meer prior-plakkers, want ik verzend nu eenmaal veel post naar het buitenland, waarop ik nog ??n velletje met 14 plakkers krijg…

Ik bedoel… WTF… en wat is het nut…

2 thoughts on “A Prior

  1. afzuiperij en incompetentie 🙂
    Ge moet nog steeds hopen da uw post aankomt, just as it always has been and always will be

Comments are closed.