Voortuin 2021 deel 1

Vorig jaar stond onze voortuin vol met duizendblad waardoor we op het idee kwamen om er dit jaar weidebloemen in te zaaien. Goed voor de bijtjes en de vlindertjes en Sjoe hoeft dan (net zoals vorig jaar) niet zo vaak het gras af te rijden. Win-Win voor de natuur en… het venteke!

Met advies van buren die er meer van kennen dan wij besloten we om het meteen drastisch aan te pakken en het gras (met mos en paardenbloemen) eerst te verwijderen.

Gisteren zijn Sjoe en Buurman W. erin gevlogen door er met de grondfrees over te gaan, de randen af te steken en nog eens frezen (…en nog een paar keer)
Niemand had verwacht dat de grasmat zo dik zou zijn dus het werd een stevigere klus dan verwacht. Na drie uur zwoegen en zweten – en niet alleen van het zonnetje! – zijn ze er maar mee opgehouden om volgende zaterdag verder te gaan.

Hopelijk is dan alles goed verhakseld en kunnen we gaan harken, inzaaien, toedekken met potgrond (zodat niet alles meteen door de vogels wordt opgegeten), walsen en sproeien…

to be continued…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *