Xander De Rycke: “Uw zoete 666”

Wij zien graag stand up comedy en bij onze laatste zoektocht door de Saturn kwamen we deze dvd tegen:

Negers, homo’s, Marokkanen, gehandicapten, kak en pis: het zijn niet de favoriete onderwerpen van Xander De Rycke. Liever dan zijn publiek naar de mond te praten, daagt hij het uit. Liever dan naar beneden te trappen, richt hij zijn vizier op wie ons hoongelach toekomt. Zoals het de ware stand-up comedian betaamt, confronteert hij ons met de ongerijmdheden en absurditeiten van het dagelijkse bestaan. Xander De Rycke speelt geen rolletje maar is op het podium zijn eigen, balorige zelf, een man die zich doodergert aan de wereld rond hem maar daar wel de coolste grappen uit puurt.
Uw Zoete 666 was volgens sommigen het beste comedy-debuut van de voorbije jaren. Xander heeft er twee jaar mee getoerd, en zich verzekerd van een vaste plaats in het circuit. He’s here to stay, en daarvan is dit schijfje het tastbare bewijs.

We hadden nog nooit van Xander de Rycke gehoord en waren bijna voorbij zijn dvd gelopen, de intro doet zijn show dan ook niet echt eer aan.
Heel even moet het op gang komen, maar daarna was het gewoon LACHEN! Hij kan enorm visueel vertellen en zo kan je je de beschreven situaties gewoon perfect voor de ogen halen.
Het voordeel van DVD is dat je even kunt pauzeren om bij te komen van het lachen maar na het bekijken van deze voorstelling zijn we overtuigd: De Rycke is er zeker een die we live eens willen zien.

Ik ben er ondertussen ook achter gekomen dat hij stiekem best een katten-fanaat is en met name daarover kan hij prachtig vertellen. De scene over katten in zijn show zorgde ervoor dat zowel ik als Stephan compleet in een breuk lagen.

Weliswaar niet om te lachen, maar zeker een verhaal dat je eens moet bekijken: Miw.
Hierbij kreeg ik juist bijna tranen in mijn ogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *