Bezoek MS-kliniek.

Vandaag hadden we weer een afspraak voor controle in de MS-kliniek te Melsbroek.

We waren redelijk vroeg vertrokken vanwege eventuele files, maar alles ging vlot we waren weer veel te vroeg in Melsbroek.
Hierop besloten we de voorkant van het ziekenhuis eens te zoeken aangezien we tot nu toe altijd via de achterkant binnen gingen.

Zo zou de voorkant er uit moeten zien...

Keurig de bordjes gevolgd, maar we kwamen gewoon weer uit aan de achterkant…

Na aanmelding werden we meteen meegenomen door een verpleegkundige die enkele nieuwe tests af wou nemen.
Allereerst een stap-test, om te zien of en hoe goed/snel je nog kunt lopen. De tweede test was een soort handigheids-test waarbij je pinnetjes in een gatje moest steken. De laatste was een geheugen-test en die is zo moeilijk dat ik het hier niet eens uit kan leggen 🙂
Het goede nieuws is, op alle tests scoorde ik goed.

Daarna kwam het gesprek met de neuroloog en die bevestigde wat wij zelf eigenlijk ook al dachten.
Ik heb een opleving van mijn MS met mogelijk een kleine ontsteking hier of daar, maar geen echte opstoot met nieuw letsel.
Dit is een heel vervelend verschijnsel en kan van een dag tot een paar maanden duren. Cortisone om dit tegen te gaan raadde hij wel af wat op zich wel goed is want wij zijn daar ook niet zo voor te vinden.

Wel zijn mijn zenuwpijnen toegenomen. Meestal is het heel vervelend, maar zeker dragelijk. Sinds kort heb ik echter ook zo’n serieuze pijnen dat het niet uit te houden is. De neuroloog gaat nu met een van mijn andere dokters op zoek naar pijnmedicatie.
Aangezien ik me precies al een wandelende pillendoos voel ging mijn voorkeur uit naar medicatie voor noodgevallen ipv een dagelijkse dosis om de boel onder controle te houden.

We zijn er weer vanaf voor een half jaartje. Dan moeten we terug voor controle en nog eens een MRI laten maken.
Natuurlijk, mocht er in de tussentijd iets zijn, dan kan ik daar ook altijd terecht.