Poezendekentje

Voor aan het voeteneind van de bank zodat de poezekes bij de voeten van het boske kunnen liggen, ter vervanging van een poezen-baby-dekentje toen we meer dan 6 jaar geleden onze 2 tijgers kregen.

De zeshoekjes met de hand aan elkaar gezet en de rest met het machine gequilt.

Mondmasker memory quilt

Na 52 mondmaskers gemaakt te hebben had ik het wel gehad maar toen kreeg ik de vraag of ik er nog een of twee wou maken met elastiek. In de wijde omtrek geen elastiek meer te koop te vinden dus onder in mijn naaidoos nog een metertje opgesnord en erachter gekomen dat dat niet mijn meest geliefde materiaal is om mee te werken.

Op Facebook had ik al iemand gezien die twee straten verderop mondmaskers verkoopt met elastiek voor slechts een 1.50€. Ik heb haar gecontacteerd om er twee te bestellen en zo zijn we aan de praat geraakt; blijkt dat zij de 1500 maskers voorbij is en nog steeds nieuwe blijft maken!!!

Toen ik vroeg wat ze met haar snij- / knip-overschotten van de maskers doet heb ik zakken vol gekregen aangezien ze er verder toch niets mee doet. Voor mij een uitdaging om van al die stroken en snippers een klein quiltje te maken.

Daarjuist ben ik haar deze “Corona – Covid19 2020 Memory Quilt” gaan brengen. Ze was duidelijk geëmotioneerd toen ze zag dat ik bijna alle lapjes die ik van haar gekregen heb er in kon verwerken. Blij dat ik haar dit heb kunnen geven!
Een (kleine) beloning voor iemand die er ook voor anderen staat, met alles dat haar mondmaskers ondertussen opgebracht hebben is ze er tot op heden in geslaagd om pakketjes klaar te stomen voor vijf gezinnen in Hoevenen die het niet breed hebben.

Nationale Naaiactie

Waar het in Nederland vandaag Koningsdag is, is het hier nationale maak-je-mondmasker-dag…

Het patroon voor een door het FOD goedgekeurd masker kun je vinden op maakjemondmasker.be

Ik vind het een rot-patroon maar zit inmiddels op 9 exemplaren (al twee weken bezig…), zal nog wel even voort doen zeker?

NEE, ik pak GEEN bestellingen meer aan.

UPDATE:
Enkele tips…

 • Mik alles in de machine en draai een kookwas, alles dat kan krimpen is dan maximaal gekrompen.
 • Keperband schijnt ook goed te werken en daar heb je geen plooi of stikwerk aan.
 • Biasband kun je stikken met de ritsvoet om dichter aan de rand te kunnen naaien.
 • De kleine zoompjes aan de onderkant best met zig-zag vastnaaien anders heb je na een paar keren wassen de kans dat je zoom eruit rafeld.
 • Strijk je plooien voor en stik ze alvast vast dan zit je niet met een grote hoeveelheid spelden of clips als je de linten er in naait
 • Verdere tips zijn welkom…🤗

  2 Mug Rugs

  Op verzoek van Sjoe nog 2 mug rugs (mok kleedjes ofwel onderzetters) gemaakt.

  Ze zijn 12 op 12 cm maar niet sneller klaar dan een grotere quilt 🙂
  Perfect ook om mijn biesjes op te oefenen en ondanks dat ik nog niet helemaal tevreden ben, begint het steeds beter te gaan.

  Schaapjes tellen

  Mijn nieuwste werk hangt tegen de muur 🙂 (Met dank aan C & S voor te helpen met inspiratie, zagen en boren)

  Er zijn helaas een paar schaapjes gesneuveld door overenthousiasme bij het snijden en zo (laten we de grote boze wolf de schuld geven) maar ben heel fier dat het toch nog wat geworden is!

  Sterrenbeeld

  Calico House organiseert regelmatig een wedstrijd voor quilters.
  Dit keer was het onderwerp “sterrenbeeld” en de afmetingen moeten zoals altijd 20 x 20 cm zijn, afgewerkt met een biesje. Deze wordt verwerkt in de “grootste quilt”

  Met veel gemopper zit ik er net een millimeter naast, maar toch heb ik deze ingeleverd. Heb er (nog) geen reactie op gekregen of het aan de eisen voldoet.
  Op het hobbysalon in februari zal deze hopelijk bij de andere inzendingen hangen en misschien win ik wel een prijsje, duimen jullie mee?

  Bladwijzer

  Al een tijdje was ik van plan om een patchwork te maken met foto’s. (Ik heb speciaal PhotoFabric van katoen, ideaal om mee te naaien)
  Daarmee heb je dan een half idee en het moet niks worden als het maar leuk is, maar dan toch de drempel van WAT??

  Het is een boekenlegger voor Sjoe geworden 🙂

  Kussensloop

  Op verzoek van het ventje een nieuwe kussensloop voor bij het tafelkleed gemaakt. Helaas was het restje te kort om in ??n keer rond te geraken dus heb ik er een stukje aan moeten zetten maar dat zit toch aan de achterkant dus niemand die dit ziet.

  Mijne sjoe is weer content 🙂

  Confetti-quilt tot zitmatje.

  Via Marlies Mansveld heb ik het patroon voor een confetti-quilt kunnen bemachtigen.
  Het is een heel goede, rijk ge?llustreerde uitleg, maar door mijn eigen eigenwijsheid en soms onoplettendheid ben ik tussendoor wat blokjes kwijt geraakt.
  Het had een klein kleedje van 6×6 moeten worden, maar ben dus gestrand met 4×4 blokken.

  Mijn lieve vriendin vond dat ik er toch iets meer mee moest doen dan de boel op mijn ?kijk-eens-hoe-mooi?-stapel te leggen.
  Dus is het een zitmatje geworden! 😀

  Het is ook de eerste keer dat ik met een dikkere vulling heb gewerkt en dat ik mijn patchwork heb gequilt met het naaimachine.

  Op naar het volgende project.