Werther’s Original

Subtiele reclame, of een neus voor lekkere snoepjes???
Werther’s Original heeft buiten de klassieker nu ook nieuwe uitvoeringen, en de zachte karamel en de smelt-versie zijn zeker favoriet!!

Ergens in maart kwam ik een reclame tegen; spaar vier streepjescodes en stuur deze op, in ruil krijg je een snoeppot gevuld met alle smaken!!
Dat was natuurlijk een hele straf om 4 verpakkingen leeg te eten en even die flyer vol te plakken en naar de brievenbus te brengen.

Eerlijk gezegd verwachtte ik er niks meer van, maar vanmorgen om 9 uur belde de postbode met een pakje….

Hordeur

Door de grote ramenpartij aan de living van het huis hebben we hier binnen al subtropische temperaturen gehad.
Helaas kunnen de poezekes nog niet alleen naar buiten. Diesel vind het allemaal eng en wil ten alle tijde ons en zijn zus in de gaten kunnen houden. Sookie daarentegen is veel avontuurlijker en is al twee keer (omdat we even niet op letten…) in de tuin van de buren verzeild geraakt. Kippen over de zeik, Sookie die doorheeft dat dat haar tuin niet maar niet weet hoe ze terug moet en broer die dan extra gaat mekkeren want zus is kwijt….

Vorige weekend heeft Stephan zijn eerste hordeur/vliegenraam in elkaar gezet die we nu klem kunnen zetten tussen de schuifdeuren zodat er wat frisse lucht binnen komt.
Ik ben helemaal tevreden, Diesel is wel eens komen zien en Sookie is aan het bedenken hoe ze dit object kan omzeilen…
Gelukkig zijn de poezekes niet zo slim ๐Ÿ™‚

May the force be with you…

Star wars heeft zijn eigen dag: 4 mei en dan maken ze reclame met “May the fourth be with you”
Welliswaar twee daagjes later, kwamen wij voorbij de Legostore en Sjoe wilde toch even binnen kijken.
Hij kon niet weerstaan aan de korting op een ‘Starfighter’ die toch nog op ons lijstje staat….

Er waren drie mensen verkleed als Boba Fett (verschillende versies, maar hoe dat zit moet je aan Stephan vragen ๐Ÿ™‚ ) dus ik mocht op de foto met die drie en onze nieuwe aanwinst.
Als een echte ‘geek’ fluisterde ik ‘may the force be with you’ in plaats van dank je wel…
Was wel funny 😀

Emilia 1 jaar!!

De jongste telg (momenteel toch) in onze familie wordt vandaag รฉรฉn jaar!
En dat hebben we gisteren uitbundig gevierd…

Emilia’s ouders hadden een zaaltje gehuurd voor alle gasten die dit met hun mee wilden vieren..
Gezellige sfeer, lekkere sandwiches en heerlijke taart (volontรฉ ๐Ÿ™‚ )
Natuurlijk hebben we “Happy Birthday” voor haar gezongen en ze leek daar best wel van onder de indruk, of vroeg ze zich af waarom iedereen zo onnozel deed ?? ๐Ÿ™‚

De gehaakte “Panama Sunhat” is zeer in de smaak gevallen en ik heb al een foto waarop ze deze even past ๐Ÿ™‚ โ™ฅ

Het ruikt naar KOE!!

Ergens wel logisch dat het hier soms naar koe ruikt, op een 500 meter achter onze tuin grazen namelijk koeien en soms zit je dan lekker lui buiten te zitten terwijl er een verse vlaag strontgeur je tegemoet komt…

Wat wel vreemd is, in een van onze kamers ruikt het naar “ouwe koei”…

We hebben de dakgoot onder het raam al gereinigd, er wat soda tegenaan gegooid, en de kamer is ook al meermaals (voor zover mogelijk) gepoetst met van alles waaronder dettol… We waren al aan het peinzen dat de vorige bewoners misschien een lijk verstopt hebben achter de inbouwkasten ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ™‚
Iemand andere suggesties?…

De tuin van Eden.

Toen we hier kwamen wonen zat er een sticker “geen reclame” op onze brievenbus, die moest er van mij af.
Dat ging niet zomaar, dus hebben we er tape in de kleur van de bus over geplakt en een weekje later kwamen de folders langzaam binnen druppelen. Daar tussen zat een bladje van De tuin van Eden en vonden wij het de moeite om naar Wuustwezel te rijden.

We wilden graag een tafel voor in de tuin met bijpassende stoelen…

Buiten tuinmeubelen hebben ze ook binnenmeubelen en allerlei toffe ‘rommeltjes’ dus daar moesten we ook nog even zien.
Onze stoelen aan de eettafel zijn helemaal kapot gekrabd en een miste zelfs al een hoes. Al lange tijd was ik op zoek naar nieuwe hoezen of stoelen en daar stonden ze…

We konden er gewoon niet aan weerstaan!
Dankzij het paasweekend kregen we er een parasol bij, een leuke korting en gratis levering!
Alles staat nu op zijn plek en we zijn allebei overtuigd dat we goed gekozen hebben ๐Ÿ™‚

Dierentuin Hoevenen

Daar zit je dan, in een appartement in Deurne met twee katten (een derde recentelijk spijtig genoeg overleden) en krijg je het idee: “ik vind het hier niet alles en bol het af!”.

Enkele maanden later zie je een leuk huis met toffe tuin en… een vijver! Nooit over nagedacht, nooit echt gewild, maar het huis spreekt je wel aan en die vijver neem je er dan maar bij. Paar katten, wat visjes, kan geen kwaad hรฉ?

Eens verhuisd en de zaken min of meer op orde krijg je door dat zo’n vijver toch ook wel wat onderhoud nodig heeft dus langs de winkel, spulletjes kopen, om de zoveel dagen uitsproeien en ziedaar: de 2 Steurs zitten vlot te zwemmen en die goudwindes blijken tijdens de winter toch wel wat actief geweest te zijn: bij het tellen van de goudkleurige vissen stop je er maar mee want je zit al over de 100 stuks en dan heb je nog de zwarte alsook de meerkleurige vissen!

Ondertussen merk je dat rondom de tuin nogal veel vogeltjes zitten, gaande van duiven over merels en eksters naar roodborstjes en zelfs… een megalomane reiger!

Je denkt dan dat je het toch zo ongeveer wel gehad zal hebben. Ok, de buurman heeft kippen en af en toe bedenkt er een dat het bij jullie toch ook wel leuk is en besluit over de omheining te wippen (stel je voor: Stephan en Marleen die achter een kip zitten te crossen om deze terug over de omheining te krijgen. Ja, het is inderdaad een grappig zicht!) maar wat kan er verder dan nog gebeuren?

Ja hoor… sinds twee dagen NOG meer bezoek! Twee eenden hebben het idee gekregen dat ons nieuwe plekje toch wel een schitterend liefdesnestje is (hadden wij ook al bedacht!) en hebben al uitgebreid van de vijver gebruik gemaakt. Immers: wie wil er nu geen zwembad, golfslagbad รฉn jacuzzi (in eendentermen voor de vijver)?Welkom in onze dierentuin! En ja, de eenden hebben al seks gehad in het diepste gedeelte van de vijver… maar die beelden vonden we niet geschikt voor publiek ๐Ÿ˜‰

Solar lichtjes

Wat ben ik zot op lichtjes in de tuin die op zonne-energie werken!
Van lieve (niet tante) A. heb ik een prachtig huisje gekregen met daarin een lampje dat overdag oplaad en na zonsondergang licht zou moeten geven.
Elke keer dat het donker werd ging het lampje maar niet aan.

Ik dacht dat dit misschien kwam omdat hij onder een afdakje hangt, dus losgemaakt en een dag ik de volle zon gelegd,… niks
Gisteren kreeg ik ineens een ingeving en heb ik het nog eens losgemaakt en open gedaan en jawel, daar zat een aan- / uit-knopje…

mooi hรฉ ๐Ÿ™‚

Vijver.

De vijver heeft ons hart stiekem gestolen en dan kom je er achter dat er meer werk in steekt dan je zou denken.
Gedurende een week moesten we op diverse tijdstippen poedertjes en korreltjes mengen met vijverwater en dan over het hele wateroppervalk verspreiden.
Sjoe heeft ook al een paar keer algen opgevist en verwijderd ๐Ÿ™‚

Het resultaat is niet op foto vast te leggen, maar het water is veel helderder, verschillende plantjes beginnen terug en de vissen zijn wakker.
Dat laatste komt waarschijnlijk vooral door het zonnetje en dat ze eten krijgen ๐Ÿ™‚

Binnenkort nog eens een staaltje water nemen en naar “De Hof-Leverancier” voor onderzoek en nog meer aanvullende informatie.